Logo_CH2018_site_aangepastLOKKICH NIJJIER!
GELUKKIG NIEUWJAAR!

 

Oud en nieuw is achter de rug. 2018 is aangebroken. Het jaar van de Culturele Hoofdstad. Jaarlijks worden één of meerdere steden uit verschillende landen gekozen voor culturele hoofdstad van Europa. Dit jaar is het de grote eer aan Leeuwarden en Friesland om de wereld te laten zien wat de stad en de provincie te bieden hebben. Valletta, op Malta, is in dit jaar ook Culturele Hoofdstad.

Centrale thema van Culturele Hoofdstad is de ‘Iepen Mienskip’: samenwerking van onderop en in verbinding met de wereld. Verder is dit geen eenmalige evenement; het moet iets blijvends worden. Het hoofdprogramma bestaat uit initiatieven die bedacht zijn door programmamakers binnen LF2018 – zie bidbook: ongeveer 60 projecten. Daarnaast vindt in 2018 het mienskipsprogramma plaats, gemaakt door de Friese bevolking zelf. Het zijn ideeën uit de dorpen, het platteland en de steden.

De officiële aftrap is in het weekeinde van 26 en 27 januari 2018. Noteer al vast maar in uw agenda: de opening van Leeuwarden 2018 vindt plaats op 27 januari 2018 in de Leeuwarder binnenstad. Dit spektakel wordt deels live uitgezonden op televisie, door de NPO.

Meer informatie: https://www.friesland.nl/nl/culturele-hoofdstad

Verslaggever: Johan Sieswerda (bestuurslid FES)

Reacties zijn gesloten.