Nota bene wel op vrijdag de 13e! 🙂

Bijna 30 leden bezochten vrijdagmiddag het nieuwe waddencentrum op Kornwerderzand. De commissieleden Jolanda Rötert, Annigje Toering en Anne Osinga hadden het nieuwe waddencentrum uitgekozen als eerste excursie in 2018. Moeilijk te vinden vonden sommigen die niet goed op de borden hadden gelet. Foka Haitsma miste de afslag maar dank zij een lange file die voor de brug bij Kornwerderzand stond kon zij op haar schreden via de berm terugrijden en nog net weer de afslag bereiken.

De ontvangst was er in de kantine van het nieuwe zeer moderne gebouw en Anne Osinga liet de gasten weten wat we in de middag konden verwachten en dat was veel. Het waddencentrum is een centrum van beleving over het wereld erfgoed de Waddenzee. Niet alleen de omgeving van de Afsluitdijk wordt belicht maar ook is er een blik richting de toekomst over de waterbouwkundige werken en de vernieuwingen die in en om de Afsluitdijk worden gerealiseerd. Het bezoek waarvoor anderhalf uur was uitgetrokken was voor sommigen te kort. Via een app kon iedereen met zijn/haar GSM uitleg ontvangen op verschillende punten in het centrum en al snel was iedereen met eigen telefoontje bezig om de app te installeren.

Maar er was meer. Ontmoeten levert ook mooie verhalen op en die waren er zeker. Jaap Hankel wilde het niet meer zo politiek houden en vertelde daar een beetje afstand van te hebben genomen. Teun Los liet weten de politiek nog altijd van nabij te volgen en Geeske Krol was verrukt over het waddencentrum. Had al veel eerder gemoeten liet ze weten. Een zeer gezellige middag die besloten werd met een hapje en een drankje

Meer informatie over het Wadden Centrum:
https://afsluitdijkwaddencenter.nl/

Verslaggever: Jan Kloosterman

Reacties zijn gesloten.