Escher op Reis - Fries Museum - 2018Wie kent niet ‘Dag en Nacht’ van M.C. Escher met overvliegende vogels over een Nederlands landschap? En hoe meer je naar dit werk kijkt er steeds meer in ontdekt? Of de complexe toren van de ‘Belvedère’ met op de achtergrond een bergachtig landschap?

In het kader van het jaar van Europese Culturele Hoofdstad Leeuwarden/Fryslân, staat het Fries Museum in het teken van Escher. Het museum haalt M.C. Escher terug naar zijn geboortestad Leeuwarden. Je volgt zijn ontwikkeling van grafisch talent tot een wereldbefaamde kunstenaar. Meer dan 80 originele prenten, ongeveer 20 tekeningen en diverse foto’s en voorwerpen geven een mooi beeld weer van de graficus die veel op reis was. Hij was graag in Italië en Spanje waar hij veel inspiratie opdeed voor zijn kunstwerken.

Maurits Cornelis Escher werd in 1898 geboren in het stadspaleis (tegenwoordig: Keramiekmuseum Princesssehof) in Leeuwarden. Na zijn opleiding verliet hij Nederland. Zo woonde hij jarenlang in Italië. Via Zwitserland en België keerde hij terug naar Nederland en vestigde zich in Baarn. Escher staat met name bekend om zijn fascinatie voor perspectieven en beeldcompilaties. Hij overleed in 1972.

‘Escher op reis’ is een razend populaire tentoonstelling. Voorkom dat je in een lange wachtrij moet gaan staan voor een kaartje. Of dat het juist op die dag is uitverkocht. Voorkom deze teleurstelling en koop een online ticket op www.friesmuseum.nl

Reacties zijn gesloten.