Leeuwarden is in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. De Elfstedentocht op schaatsen is een bekende Friese winterse traditie – al zal dit in de toekomst helaas minder gebeuren als gevolg van de klimaatverandering. Deze tocht kan ook worden gemaakt als het dooit. Zoals bijvoorbeeld de Fiets Elfstedentocht.

In het kader van Fryslân-Leeuwarden 2018 zijn in alle 11 Friese steden speciale fonteinen te bezichtigen. Ze zijn gemaakt gemaakt door internationale topkunstenaars uit elf verschillende landen.

Het doel van dit project is dat een centrale ontmoetingsplek ontstaat in de stad ter versterking van het ‘mienskip’ (= gemeenschaps) gevoel. De lokale bevolking mocht hierover meepraten en meedenken. Smaken verschillen; of het uiteindelijk wel of geen mooie kunstwerken zijn geworden laten wij over aan de kijkers. Om u al vast in de stemming te brengen, tonen we 2 fonteinen (fotograaf: Johan Sieswerda) op deze website:

Leeuwarden - 2018

LOVE (Jaume Plensa) bij het Centraal Station in Leeuwarden

Bolsward - 2018

DE VLEERMUIS (Johan Creten) voor de Broerekerk in Bolsward.

Reacties zijn gesloten.