De eerste excursie die door de activiteiten commissie van de FES werd georganiseerd leidde een groot aantal leden naar het Noorderleech boven Marrum. Het Noorderleech een immens groot kwelder gebied is in beheer van it Fryske Gea en het FES lid en ook voorzitter van it Fryske Gea, Arjen van der Meer, had eerder bij de activiteiten commissie aangegeven graag eens gastheer te willen zijn. Daar werd graag gebruik van gemaakt. Coby van der Laan en Jolanda Rötert hadden deze dag goed voorbereid. Met een heuse huifkar trok het gezelschap het Noordeleech in waarna al wandelend informatie over het gebied werd verstrekt door Henk de Vries van it Fryske Gea. Een groot aantal weidevogels deels nog broedend en deels met kuikens begeleidde de groep. Een prachtige middag die werd afgesloten met een bezoek aan het nieuw gebouwde informatie centrum bij het Noorderleech en met een hapje en drankje op het terras van de Seedykster Toer.

 

Foto’s:
IMG_5875 IMG_5878 IMG_5874 IMG_5860 IMG_5855 IMG_5851 IMG_5845 IMG_5842 IMG_5835

Geef een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.